go-with-golazo-neg

Inschrijvingen voor ENGIE Dwars door Brugge – de klassieker der stadslopen – geopend

Golazo
Golazo

Op zondag 7 mei vindt de 42ste editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. De deelnemers aan deze prachtige looptocht door de historische Brugse binnenstad kunnen traditiegetrouw kiezen voor een parcours van 5 of 15 km. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de 1 km lange Kids Run. Inschrijven voor ENGIE Dwars door Brugge kan vanaf nu.

Het parcours van de 15 km start aan de Balkonrotonde en loopt langs de beroemdste pleinen van de stad. Op ’t Zand kunnen de deelnemers onder andere het Concertgebouw bewonderen, op de Markt het statige belfort en tientallen typisch middeleeuwse trapgevels en op de Burg zijn het stadhuis en de Heilig Bloedbasiliek de blikvangers. De finish van deze loopklassieker door het kunsthistorische centrum van Brugge ligt aan campus Ter Groene Poorte, een Belgisch opleidingsinstituut voor voedingsgerichte studies, in de Spoorwegstraat. Hier bevinden zich ook de kleedruimtes.

Het startschot voor de 15 km van ENGIE Dwars door Brugge weerklinkt om 10u45. Een halfuur eerder gaat de 5 km van start aan het Minnewater. Voor het tweede jaar op rij kan je de 5 km ook per twee lopen. In de CM-Duorun ben je via een buddyline verbonden met je loopmaatje en toon je letterlijk de speciale band met je looppartner. Naast de 5 en de 15 km staat er op zondag 7 mei ook een Kids Run op het programma. Om 9u45 mogen kinderen tussen 4 en 12 jaar de spits afbijten in een race over 1 km.

Burgemeester Dirk De fauw: “Dwars door Brugge is al decennialang een vaste datum op de kalender van de sportieve Bruggelingen die letterlijk hun beste beentje willen voorzetten. Onze inwoners maken er een erezaak van om hieraan deel te nemen. De inschrijvingen starten vanaf vandaag, maar het is fijn om te zien dat de deelnemers nu al volop aan het trainen zijn in onze parken, vesten en bossen. De motivatie is groot: zien sporten doet sporten. We hopen daarom ook op een massale belangstelling voor deze 42ste editie van ENGIE Dwars door Brugge.”

Schepen van Sport Franky Demon: “Uit verschillende studies, ook en vooral na de coronaperiode, is meer dan ooit gebleken dat sporten goed is voor het mentale welzijn. Op onze Vesten wordt dagelijks gejogd en gelopen, én onze stad telt heel wat mooie loopevenementen. Dwars door Brugge is een niet te missen klassieker op onze loopagenda. Iedereen is er welkom, van jong tot oud, van getrainde atleten tot bescheiden liefhebbers. Via het traject ‘Op naar Dwars door Brugge’ stomen onze Sportdienst en de studenten van Howest heel wat atleten klaar. We kijken uit naar mooie finishtijden voor alle deelnemers en een spannende wedstrijd voor de vele supporters langs het parcours.”

Naar een inclusief en duurzaam evenement

ENGIE Dwars door Brugge maakt ook dit jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Brugge is de derde van acht manches op de kalender, na Charleroi en Knokke. Als title partner van de Running Tour wil ENGIE zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit.

“Iedereen is welkom op de Running Tour: jongeren en volwassenen, met of zonder beperking, atleet of gelegenheidsloper. Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk mensen met verschillende achtergronden te betrekken bij dit mooie evenement en hen energie te geven om grootse dingen te doen!”

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen.

Deel dit bericht